Välj språk
BOKA HÄR

Att paddla kanot på Rönne å

Paddelturen på Rönne å bjuder på härlig omväxling, både i omgivande natur och i själva paddlingen. Och aldrig kommer du närmare vårt vackra landskap med åkermark och skogar, som på vissa ställen växer så tätt att det känns som att paddla genom en tunnel.

Du färdas i egen takt mestadels på lugnt vatten men får också ibland uppleva litet äventyr då små forsar ska forceras. Alternativt går du i land och drar kanoten bredvid. Ingen kanottur blir den andra lik och kanske är det just därför många återkommer år efter år!

Boka i tid

2020 var det många som ville vara ute i naturen då det var ett säkert sätt att umgås på.
Så kommer det nog bli även under 2021.

Boka därför gärna upp antalet kanoter så snart som möjligt för att inte riskera att det tar slut tills när du vill ut.
Du kan alltid flytta eller ta bort din bokning helt utan kostnad så länge du gör det senast kl 12.00 tre dagar innan avfärd.

Vill du vara riktigt säker på att få kanoter till en speciell dag, hör av dig till oss i god tid. Fyll i bokningsformuläret eller maila till fragor@kanotcentralen.se. Vi återkommer med en bekräftelse och guider över turen inom 24 h.

Boka här

Så här fungerar det

Vi lämnar ut all utrustning mellan 9.00 och 11.00. Det enklaste för dig och dina vänner är att använda er av två bilar – en som ni ställer vid startpunkten i Stockamöllan och en vid slutstationen för att ta er tillbaka. Om ni inte har möjlighet att använda två bilar eller någon som kan hämta er efter turen, är alternativet taxi.

Vi tar hand om utrustningen efter turen

För enkelhetens skull och för din bekvämlighet kan ni lämna all utrustning på en given plats när ni nått ert mål. Vi har tre olika uppsamlingsställen.

Vilka turer finns?

Det finns en, två och 3-dagarsturer. Klicka här för att läsa om de olika kanotturerna.

Vad kostar det?

Under fliken ”Prislista” ser du alla våra priser för hyra av kanot, kajak, kanotvagn och tält samt extra flytväst och paddel. Våra priser för kanothyra är beräknade för 2 personer och i priset ingår utöver kanoten: 2 paddlar, 2 flytvästar, vattendunkar, karta och tillbakatransport av utrustningen (efter avslutad tur lämnar ni bara utrustningen på en av tre anvisade platser). Moms ingår i alla priser.

Allemansrätten

I Sverige är allemansrätten en gammal tradition som tillåter fri vistelse i naturen. Det går att vandra, cykla, åka skidor, bada och paddla nästan var som helst i landet. För att kunna ha kvar denna unika möjlighet måste vi visa hänsyn och omsorg om våra växter och djur. Om du som utövare av friluftsliv tänker på allemansrätten som en skyldighet, allemansskyldigheten, blir det naturligt att inte störa eller förstöra. Följer vi allemansrättens enkla regler kan även kommande generationer njuta av vår underbara natur.
Både broschyren Allemansrätten och Allemansrätten – Paddling finns att få hos oss i följande språk: svenska, engelska, tyska och danska. Mer information om allemansrätten finner du på www.naturvardsverket.se.
Här kan även broschyrerna beställas kostnadsfritt.

Vad tycker våra kunder?