Välj språk

Att paddla kanot på Rönne å

Paddelturen på Rönne å bjuder på härlig omväxling, både i omgivande natur och i själva paddlingen. Och aldrig kommer du närmare vårt vackra landskap med åkermark och skogar, som på vissa ställen växer så tätt att det känns som att paddla genom en tunnel.

OBS!

Stängt för säsongen 2019. Vi kan ändå ta emot bokade grupper ifall du vill ut och paddla. Skicka i så fall ett mail till fragor@kanotcentralen.se så kollar vi på en lösning.
De normala tiderna nedan som gäller på sommaren gäller inte nu på vinterhalvåret.

Du färdas i egen takt mestadels på lugnt vatten men får också ibland uppleva litet äventyr då små forsar ska forceras. Alternativt går du i land och drar kanoten bredvid. Ingen kanottur blir den andra lik och kanske är det just därför många återkommer år efter år!

Boka i tid

Vill du vara riktigt säker på att få kanoter till en speciell dag, hör av dig till oss i god tid. Fyll i bokningsformuläret eller maila till fragor@kanotcentralen.se. Vi återkommer med en bekräftelse och guider över turen inom 24 h.

Boka här

Så här fungerar det

Vi lämnar ut all utrustning mellan 9.00 och 11.00. Det enklaste för dig och dina vänner är att använda er av två bilar – en som ni ställer vid startpunkten i Stockamöllan och en vid slutstationen för att ta er tillbaka. Om ni inte har möjlighet att använda två bilar eller någon som kan hämta er efter turen, är alternativet taxi.

Vi tar hand om utrustningen efter turen

För enkelhetens skull och för din bekvämlighet kan ni lämna all utrustning på en given plats när ni nått ert mål. Vi har tre olika uppsamlingsställen.

Vad kostar det?

Under fliken ”Prislista” ser du alla våra priser för hyra av kanot, kajak, kanotvagn och tält samt extra flytväst och paddel. Våra priser för kanothyra är beräknade för 2 personer och i priset ingår utöver kanoten: 2 paddlar, 2 flytvästar, vattendunkar, karta och tillbakatransport av utrustningen (efter avslutad tur lämnar ni bara utrustningen på en av tre anvisade platser). Moms ingår i alla priser.